Akcija!

AVITALE D-manoza PLUS 2000 mg, z okusom maline

12,71 

Vitamini in minerali za ohranjanje zdrave sluznice mehurja. 

  • Kar 2000 mg D-manoze na vrečico.
  • Nežna zaščita sluznice mehurja.
  • D-manoza se hitro absorbira in v 30 minutah doseže mehur.
  • Popolnoma naravno.
  • Vegansko.
  • Za dobro počutje žensk.
  • Idealno pakiranje za na pot.
Prehransko dopolnilo

10 na zalogi

Šifra: 14276 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

2000 mg D-manoze na vrečico! Za dobro počutje žensk. Z okusom maline.

Sluznica mehurja

Sistem sečil vključuje ledvice, sečevod in mehur. V sečnem mehurju, ki je v medenici tik za sramno kostjo, se nabira urin. Ta nastaja v ledvicah s filtriranjem krvi, iz katere se izločijo snovi, ki jih telo ne potrebuje.

Sluznico mehurja sestavlja večplastno pokrivno tkivo, ki ščiti mehur pred agresivnimi sestavinami urina, mikrobi in drugimi dražilnimi sredstvi. Zaradi zunanjih vplivov pa je lahko delovanje sluznice mehurja okrnjeno.

Imunski sistem in obrambna sposobnost organizma

Naravni zaščitni mehanizem sluznice mehurja je občutljiv. Sluznica pa je prva obrambna linija pred mikrobi. Ko je imunski sistem oslabljen in obrambna sposobnost organizma peša, zadošča že rahel prehlad, da sluznica mehurja postane ranljiva.

Pazimo, da nas ne zebe in da smo dobro preskrbljeni z makro- in mikrohranili. Med mikrohranili sta pomembna cink in selen, ki ščitita celice pred oksidativnim stresom in podpirata normalno delovanje imunskega sistema. Med vitamini pa zdravo sluznico mehurja podpirata niacin in biotin. Sluznico mehurja lahko poškoduje tudi pretirana higiena intimnih predelov. Prekrita je namreč z laktobacili, ki skrbijo za kisel pH. S pretiranim umivanjem ravnovesje laktobacilov porušimo in tako omogočimo razrast drugim bakterijam. Okužbe mehurja so pogostejše tudi po spolnih odnosih in nepravilnem brisanju zadnjika. Zato je pomembno, da poskusimo urinirati čim prej po odnosu, zadnjik pa obrišemo v nasprotni smeri sečnice.

Kaj je D-manoza?

Je enostavni sladkor, ki se v telesu presnavlja v zelo majhni količini. Se hitro absorbira in v 30 minutah doseže mehur. Tam se nakopiči, oprime bakterij in se skupaj z njimi izloči z urinom. D-Manoza PLUS iz Avitala vsebuje naravno D-manozo, pridobljeno iz koruze.

Za dobro počutje žensk

D-Manoza PLUS s premišljenim izborom sestavin vzdržuje zdravje sluznice mehurja, krepi imunski sistem in podpira energijske procese v celicah.

Kombinacija iz prečiščene rastlinske D-manoze z vitaminom C, cinkom, selenom, biotinom in niacinom je namenjena zdravju žensk v reproduktivnem obdobju in menopavzi.

Niacin in biotin prispevata k ohranjanju zdrave sluznice, biotin pa tudi k sproščanju energije pri presnovi in normalnem delovanju živčnega sistema. Vitamin C prispeva k sproščanju energije pri presnovi in zmanjšanju utrujenosti ter izčrpanosti. Poleg tega pripomore k normalnemu delovanju živčnega sistema in ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Cink ima vlogo pri imunskem sistemu, delitvi celic in zaščiti celi pred oksidativnim stresom.

  • Vitamina niacin in biotin za sluznico mehurja
  • Vitamin C za energijo in imunski sistem
  • Cink za zaščito pred oksidativnim stresom

Koncentriran odmerek premišljeno izbranih sestavin

Izdelek vsebuje 2000 mg prečiščene rastlinske D-manoze, obogatene z vitaminom C, cinkom, selenom, biotinom in niacinom. Je prijazen do želodca in ga lahko jemljete tudi dalj časa.
Posamezno pakiranje v vrečicah omogoča preprosto odmerjanje in je praktično za potovanja.

  • brez glutena
  • brez laktoze
  • brez genske tehnologije 
Priporočen dnevni odmerek: vsebino 1 vrečice, 1-krat dnevno vmešajte v 200 ml vode in popijte.

Zaužijte približno eno uro pred ali po obroku. Pakiranje vsebuje 20 vrečic. D-manozo lahko uživajo tudi nosečnice (vir: Tomašič, M.: Zdravila brez recepta in prehranska dopolnila za ženske težave. V: Farm Vestn 2021, 72:321-416, UDK 615 coden FMVTA, SLO ISSN 0014-8229).

Sestava: 1 vrečica Priporočen dnevni vnos
D-manoza 2000 mg /
Vitamin C 80 mg 100 %
Niacin 16 mg 100 %
Cink 5 mg 50 %
Biotin 75 µg 150 %
Selen 27,5 µg 50 %

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.