Akcija!

Biotin collagen tbl 120x

14,82 

Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v človeškem telesu, ki daje strukturo, trdnost in stabilnost dermalnim plastem. Nahaja se v vezivnem tkivu kože in je ključna sestavina, potrebna za ohranjanje čvrstosti kože.

18 na zalogi

Šifra: 14099 Kategoriji: ,

Opis

Biotin collagen tbl 120x

Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v človeškem telesu, ki daje strukturo, trdnost in stabilnost dermalnim plastem. Nahaja se v vezivnem tkivu kože in je ključna sestavina, potrebna za ohranjanje čvrstosti kože. Po 30. letu se tvorba kolagena v koži naravno zmanjšuje, in sicer letno za 1-2% celotne količine kolagena v koži. V času menopavze se izguba kolagena še pospeši, kar se kaže v manjši elastičnosti in slabšemu videzu kože. Znaki staranja kože so zmanjšana čvrstost, dehidrirana koža, drobne linije in opaznejše gube.
Verisol® P kolagen učvrsti in gladi kožo

Biotin Collagen Skin Beauty vsebuje Verisol® P kolagen peptide, hidrolizirane iz svinjskega kolagena. Hidrolizirani kolagen se v telesu zlahka absorbira in ima visoko biološko uporabnost ter naredi kožo lepo in pomlajeno. Svinjski kolagen je po sestavi najbližji sestavi kolagena, ki se nahaja v koži človeka.

Dve klinični študiji* sta dokazali, da redno uživanje 2500 mg Verisol® P kolagena na dan v trajanju štirih tednov znatno poveča elastičnost kože, čvrstost ter zmanjša volumen očesnih gub. Po osmih tednih uživanja kolagena je bila elastičnost kože izrazitejša in volumen očesnih gub se je zmanjšal za 50%. Štiri tedne po zadnjem odmerku so bile spremembe na koži še vedno opazne. Študija je bila narejena na ženskah, starih med 35 in 65 let. Učinki kolagena so bili bolj izraziti na koži žensk, starejših od 50 let.
*Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:47-55. / Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of special bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:113-119

Hialuronska kislina, biotin, vitamin C in cink

Biotin Collagen vsebuje poleg Verisol® P kolagen peptidov tudi ključne sestavine za ohranjanje zdrave in navlažene kože. Hialuronska kislina, biotin, vitamin C in cink so hranila, ki povečajo učinek kolagena in pomagajo izboljšati kakovost kože. Hialuronska kislina je naravna sestavina kože, ki skrbi za hidratacijo, saj nase veže vodo in jo zadrži v koži. Biotin in cink dodatno prispevata k normalni in zdravi koži, vitamin C pa poskrbi za naravno tvorbo kolagena v koži.
UPORABA
Za odrasle 3 tablete na dan.
SESTAVA
Priporočen dnevni odmerek (3 tablete) vsebuje:
Kolagen peptidi 2500 mg
Hialuronska kislina 120 mg
Biotin 120 µg
Cink 5 mg
Vitamin C 60 mg
Sestavine: Verisol® P kolagen peptidi (svinjskega izvora), sredstvo za povečanje postornine (kalcijev fosfat, hidroksipropil celuloza), natrijev hialuronat, L-askorbinska kislina, emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cinkov citrat, D-biotin.
PAKIRANJE
120 tablet
Ne vsebuje laktoze, glutena in sladkorja.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.