Biotin kolagen prah 100g

16,76 

Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v človeškem telesu, ki daje strukturo, trdnost in stabilnost dermalnim plastem. Nahaja se v vezivnem tkivu kože in je ključna sestavina, potrebna za ohranjanje čvrstosti kože.

3 na zalogi

Šifra: 14100 Kategoriji: ,

Opis

Biotin kolagen prah 100g

Kolagen je najbolj razširjena beljakovina v človeškem telesu, ki daje strukturo, trdnost in stabilnost dermalnim plastem. Nahaja se v vezivnem tkivu kože in je ključna sestavina, potrebna za ohranjanje čvrstosti kože. Po 30. letu se tvorba kolagena v koži naravno zmanjšuje, in sicer letno za 1-2% celotne količine kolagena v koži. V času menopavze se izguba kolagena še pospeši, kar se kaže v manjši elastičnosti in slabšemu videzu kože. Znaki staranja kože so zmanjšana čvrstost, dehidrirana koža, drobne linije in opaznejše gube.
Verisol® P kolagen učvrsti in gladi kožo

Biotin Collagen Skin Beauty vsebuje Verisol® P kolagen peptide, hidrolizirane iz svinjskega kolagena. Hidrolizirani kolagen se v telesu zlahka absorbira in ima visoko biološko uporabnost ter naredi kožo lepo in pomlajeno. Svinjski kolagen je po sestavi najbližji sestavi kolagena, ki se nahaja v koži človeka.

Dve klinični študiji* sta dokazali, da redno uživanje 2500 mg Verisol® P kolagena na dan v trajanju štirih tednov znatno poveča elastičnost kože, čvrstost ter zmanjša volumen očesnih gub. Po osmih tednih uživanja kolagena je bila elastičnost kože izrazitejša in volumen očesnih gub se je zmanjšal za 50%. Štiri tedne po zadnjem odmerku so bile spremembe na koži še vedno opazne.

Študija je bila narejena na ženskah, starih med 35 in 65 let. Učinki kolagena so bili bolj izraziti na koži žensk, starejših od 50 let.
*Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:47-55. / Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Oral intake of special bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Skin Pharmacol Physiol 2014;27:113-119
Hialuronska kislina, biotin in vitamin C

Biotin Collagen vsebuje poleg Verisol® P kolagen peptidov tudi ključne sestavine za ohranjanje zdrave in navlažene kože. Hialuronska kislina, biotin in vitamin C so hranila, ki povečajo učinek kolagena in pomagajo izboljšati kakovost kože. Hialuronska kislina je naravna sestavina kože, ki skrbi za hidratacijo, saj nase veže vodo in jo zadrži v koži. Biotin dodatno prispeva k normalni in zdravi koži, vitamin C pa poskrbi za naravno tvorbo kolagena v koži.
UPORABA
Za odrasle 1 merilna žlička na dan.
SESTAVA
Priporočen dnevni odmerek (1 merilna žlička) vsebuje:
Kolagen peptidi 2500 mg
Hialuronska kislina 120 mg
Biotin 120 µg
Vitamin C 60 mg
Sestavine: Verisol® P kolagen peptidi (svinjskega izvora), natrijev hialuronat, L-askorbinska kislina, D-biotin.
PAKIRANJE
100 g
Ne vsebuje laktoze, glutena in sladkorja.
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.