Sladki pelin čaj Flora

8,12 

Sladki pelin najvišje, lekarniške kvalitete.
Latinsko ime: Artemisiae annuae herba.
Pakiranje: 50g

4 na zalogi

Šifra: 14544 Kategoriji: ,

Opis

Flora čaj sladki pelin

Sladki pelin najvišje, lekarniške kvalitete.
Latinsko ime: Artemisiae annuae herba.
Pakiranje: 50g

SLADKI PELIN ZELIŠČNI ČAJ, 50G – FLORA ZELIŠČA
Sladki pelin ustreza lekarniški kvaliteti, kar pomeni, da sta njegova kakovost in videz v skladu z evropsko farmakopejo. Zadostno vsebnost zdravilnih učinkovin in eteričnih olj potrjujejo analizni izvidi, kiz katerih je med drugim tudi razvidno, da naša zelišča ne vsebujejo težkih kovin in primesi.
Latinsko ime: Artemisiae annuae
O rastlini:

Sladki pelin spada v družino pelinov. Je precej podoben navadnemu pelinu, od njega pa se razlikuje predvsem po tem, da je bistveno manj grenak. Gre za grm, ki sladko diši in v višino zraste tudi do dva metra. Sladki pelin je že tisočletja znan v kitajski medicini, kjer so ga uporabljali (in ga še vedno uporabljajo) kot sredstvo za zdravljenje malarije. Vsebuje zdravilno učinkovino artemisinin.

Sladki pelin – navodila za uporabo:
1.) Jušno žlico čaja prelijemo s pol litra vode in pustimo stati 12ur. Po 12 urah precedimo in ohranimo precejeno tekočino. Liste, stebelca in cvetove, ki smo jih že namakali, nato prelijemo s pol litra vode in segrejemo do vrelišča ter pustimo vreti 3 minute. Odstavimo z ognja, pokrijemo in pustimo stati še 12 minut, nato čaj precedimo. Ko se čaj shladi do približno 50 ºC, ga zmešamo s tekočino, ki smo jo prej pridobili z namakanjem. Res da je ta postopek nekoliko bolj zapleten, a na ta način nedvomno dobimo največ zdravilnih učinkov iz pelina.
2.) Jušno žlico čaja prelijemo z litrom vode in pustimo, da vre 3 minute. Odstavimo z ognja pokrijemo in pustimo stati še 12 minut. Nato precedimo in čaj je pripravljen za uživanje. Na ta način dobimo v čaj samo snovi, ki se sproščajo samo pri prevretju sladkega pelina.