Jabolčni kis domači ašič

3,53 

Domač jabolčni kis vsebuje vse kar je v sadežu, ki so ga poznali že starem veku (Adam in Eva). V Evropi je gojenje uredil Karel Veliki okrog leta 800 n. š. Danes poznamo preko 2000 sort različnih lastnosti; zgodnja, poletna, zimska; kisla, sladka, rumena, rdeča; okrogla, podolgovata itd.

9 na zalogi

Šifra: 967 Kategoriji: ,

Opis

Jabolčni kis domači ašič

Domač jabolčni kis vsebuje vse kar je v sadežu, ki so ga poznali že starem veku (Adam in Eva). V Evropi je gojenje uredil Karel Veliki okrog leta 800 n. š. Danes poznamo preko 2000 sort različnih lastnosti; zgodnja, poletna, zimska; kisla, sladka, rumena, rdeča; okrogla, podolgovata itd.

Vsebuje vitamine A, B, C, ki jih je 6 krat več v lupini kot v mesu. Poleg vitaminov je veliko mineralov, zlasti kalija, magnezija, železa, žvepla. Pomembna sestavina je pektin, ki v telesu deluje kot goba, ki vpija strupe. Sestavine kot so dekstroza, trsni sladkor, jabolčna kislina, mlečna in oksalna kislina, encimi, flavonoidi ter čreslovine to dragoceno živilo samo še obogatijo.
Najpomembnejši je kalij, ki skrbi za pravilno razporeditev vode v telesu, za prenos signalov po živčevju ter ureja pravilno delovanje ledvic in mišic.

Uporaba: Jabolčni kis domači ašič

Jabolčni kis so uporabljali že Egipčani kot živilo, konzervans ali pomoč pri različnih obolenjih. Omenja ga tudi kitajska narodna medicina. Redno uživanje dodaja telesu dovolj snovi za razstrupljanje in večanje odpornosti. Zadostuje ena žlica kisa v kozarcu vode. Priporočljivo je dodati še 1 žličko medu. To mešanico pijemo dalj časa zjutraj na tešče. Za lažjo pripravo smo v samostanskem podjetju Sitik pripravili mešanico kisa in medu v razmerju 1:1. Ta pripravek Vam je na voljo povsod, kjer imajo na zalogi naše izdelke. Naše telo mora strupene snovi kot ostanek presnove izločiti po znanih poteh preko prebavil, pljuč, sečil in kože.

Velikokrat je premalo moči, da bi to potekalo pravilno. Strupi ostajajo v raznih organih in sklepih, kar je vzrok za različna obolenja. Ob uživanju jabolčnega kisa z dodatkom medu strupi izgubijo svoje škodljivo delovanje. Ta proces znanosti imenujemo Acetoliza.Naše telo vsake 3 mesece obnovi celotno kri, v 11 mesecih več bilijonov telesnih celic in v 7 letih tudi vse kosti. Iz tega lahko sklepamo, da starost ni vzrok za smrt. Vzrok za bolezni so negativni ostanki presnove zaužite hrane, ki jo človek potrebuje za obnovo celic in energijo. Prav je, da se tega zavedamo in nekaj storimo za razstrupljanje. Uživanje jabolčnega kisa z medom je ena izmed najboljših izbir.