Akcija!

No dol krema 100ml

11,89 

Vsebnost: 100 ml
Prednosti
 Klinično potrjena učinkovitost.
 Naravno in varno delovanje.
 Temeljni izdelek vsake družinske lekarne.
 Hipoalergijska in dermatološko testirana.
 Ni testirana na živalih.
 Ne masti kože.
Nodol® kremo uporabljamo v predelu sklepov, predvsem rok, nog in hrbtenice.

11 na zalogi

Opis

Vsebnost: 100 ml
Prednosti

 Klinično potrjena učinkovitost.
 Naravno in varno delovanje.
 Temeljni izdelek vsake družinske lekarne.
 Hipoalergijska in dermatološko testirana.
 Ni testirana na živalih.
 Ne masti kože.

Nodol® kremo uporabljamo v predelu sklepov, predvsem rok, nog in hrbtenice. Krema je primerna za odrasle in mladostnike od 12. leta dalje, aktivne športnike in rekreativce. Je najbolj priporočano naravno sredstvo proti bolečinam v sklepih, križu, mišicah, vratu in ramenih s strani evropskih in slovenskih farmacevtov.

SESTAVA:
Aktivne snovi:
– glukozamin sulfat,
– metilsulfonilmetan (MSM),
– izvleček bele vrbe (Salix alba),
– izvleček arnike (Arnica montana),
– izvleček aloe (Aloe barbadensis),
– izvleček vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens).

Pomožne snovi: voda, C12-20 PEG-8 ester, trigliceridni ester kaprilne/kaprinske kisline, izopropil palmitat, glicerol, oktilstearat, cetilni alkohol, glicerilstearat, PEG-90 stearat, izvleček mandljevca (Prunus dulcis), izvleček kariteja (Butyrospermum parkii), ciklopentasiloksan, cikloheksasiloksan, tokoferilacetat, dišava, fenoksietanol, metilparaben, etilparaben, propilparaben, butilparaben.

KAKO DELUJE:
Nodol® krema izkorišča sinergično delovanje naravnih sestavin.
Glukozamin sulfat je naravna sestavina, ki se nahaja v zdravem hrustancu. Sodeluje pri tvorbi kosti in hrustanca in je osnova za sintezo glikozaminoglikanov. Uporablja se pri zdravljenju osteoartritisa, saj deluje protivnetno in pomaga pri obnovi poškodovanega hrustanca.
Metilsufonilmetan (MSM) deluje protivnetno in analgetično pri preobremenitvah, vnetjih ter degenerativnih spremembah sklepov. Najpogosteje se uporablja v kombinaciji z glukozaminom in/ali hondroitinom za preprečevanje in zdravljenje osteoartritisa.
Bela vrba vsebuje salicin in njegove derivate ter salicilni alkohol in njegove glikozide. Iz salicina in njegovih derivatov nastaja salicilna kislina, ki deluje protivnetno. Zunanje se uporablja pri sklepnem in mišičnem revmatizmu.

Arnika vsebuje seskviterpenske laktone, zlasti helenalin in arnifolin, ki delujejo močno protivnetno in antiseptično ter spodbujajo delovanje krvnega obtoka. Poleg tega vsebuje še monoterpene, seskviterpene, ter flavonske in flavonolne glikozide. Zunanje se uporablja pri revmatičnih težavah, udarninah, zmečkaninah, izvinih in izpahih.
Aloe vera vsebuje poleg mukopolisaharidov tudi bradikininazo, ki preko razgradnje bradikinina lajša bolečine, ter antiprostaglandin, ki zmanjšuje vnetje.
Vražji krempelj vsebuje iridoide, med katerimi sta najpomembnejša harpagozid in prokumbid. Pri revmatičnih boleznih zmanjšujejo vnetje in bolečine.

OMEJITVE UPORABE IN KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije niso znane pri terapevtskih odmerkih, razen v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino izdelka. Izdelka ne uporabljajte na poškodovani koži.

UPORABA IN ODMERJANJE: Nodol® kremo vsaj dvakrat dnevno nanesemo na želene dele in masiramo, dokler se popolnoma ne vpije v kožo.

OPOZORILA: Izdelek za zunanjo uporabo. Shranjujte nedosegljivo otrokom.
PROIZVAJALEC IN POREKLO: Biokosmes srl, Italija
EKSKLUZIVNI DISTRIBUTER: ESI srl, Italija
ZASTOPNIK: Sanofarm d.o.o., Industrijska cesta 6r, 6310 Izola, www.sanofarm.si