No dol obliži a5

16,38 

Vsebnost: 5 Obližev
Prednosti:
 Naravno in varno delovanje.
 Enostavna in praktična uporaba.
 Ne dražijo kože.
Nodol Obliži so enostavna in praktična pomoč pri vnetjih, poškodbah, preobremenitvah in bolečinah (revmatične bolečine, bolečine v mišicah, športne poškodbe, bolečine v križu).

2 na zalogi

Šifra: 6889 Kategoriji: ,

Opis

Vsebnost: 5 Obližev

Prednosti:
 Naravno in varno delovanje.
 Enostavna in praktična uporaba.
 Ne dražijo kože.

Nodol Obliži so enostavna in praktična pomoč pri vnetjih, poškodbah, preobremenitvah in bolečinah (revmatične bolečine, bolečine v mišicah, športne poškodbe, bolečine v križu). Naravne učinkovine arnike, kafre, vražjega kremplja, bele vrbe, žvepla in sivke okrepijo krvni obtok, pospešijo obnovo tkiv in zaradi svojih vlažilnih lastnosti omogočajo lažjo, nebolečo odstranitev obliža brez neprijetnih draženj. Posebna tehnologija izdelave z enakomernim in podaljšanim sproščanjem naravnih aktivnih sestavin. Primerni so za odrasle in mladostnike od 12. leta dalje, aktivne športnike in rekreativce.

BREZ BARVIL, BREZ KONZERVANSOV, NE MASTI IN NE PUŠČA MADEŽEV.

MEDICINSKI PRIPOMOČEK

SESTAVA:
Aktivne snovi:
– kafra,
– izvleček arnike (Arnica montana),
– eterično olje sivke (Lavandula angustifolia),
– dimetilsulfon (metilsulfonilmetan, MSM),
– izvleček vražjega kremplja (Harpagophytum procumbens),
– izvleček vrbe (Salix alba).
Pomožne snovi: akrilatni kopolimer, polisorbat 80, eterično olje pomarančevca (Citrus aurantium var. amara).

KAKO DELUJE:
Kafra je monoterpen, ki se nahaja v lesu in skorji kafrovca. Lokalno deluje protibolečinsko in protirevmatično ter pospešuje prekrvavljenost.
Arnika vsebuje seskviterpenske laktone, zlasti helenalin in arnifolin, ki delujejo močno protivnetno in antiseptično ter spodbujajo tudi delovanje krvnega obtoka. Poleg tega vsebuje še monoterpene, seskviterpene, ter flavonske in flavonolne glikozide. Zunanje se uporablja pri revmatičnih težavah, udarninah, zmečkaninah, izvinih in izpahih.
Sivka vsebuje eterična olja, ki vsebuje linalilacetat in linalool ter majhne količine monoterpenov, kot so borneol, izoborneol, cineol in kafra. Deluje pomirjujoče.
Dimetilsulfon (metilsulfonilmetan, MSM) deluje protivnetno in analgetično pri preobremenitvah, vnetjih ter degenerativnih spremembah sklepov. Najpogosteje se uporablja v kombinaciji z glukozaminom in/ali hondroitinom za preprečevanje in zdravljenje osteoartritisa.

Vražji krempelj vsebuje iridoide, med katerimi sta najpomembnejša harpagozid in prokumbid. Pri revmatičnih boleznih zmanjšujejo vnetje in bolečine.
Vrba vsebuje salicin in njegove derivati ter salicilni alkohol in njegove glikozidi. Iz salicina in njegovih derivatov nastaja salicilna kislina, ki deluje protivnetno. Zunanje se uporablja pri sklepnem in mišičnem revmatizmu.

NAVODILA ZA UPORABO: Obliž nalepite na želeno mesto. Pustite delovati 24 ur, nato ga lahko zamenjate z novim. Če potrebujete manjšo velikost, lahko obliž obrežete s škarjami.
OMEJITVE UPORABE IN KONTRAINDIKACIJE: Kontraindikacije niso znane pri terapevtskih odmerkih, razen v primeru preobčutljivosti na katerokoli sestavino izdelka. Izdelka ne uporabljajte na poškodovani koži.

OPOZORILA: Samo za zunanjo uporabo. Uporaba samo na nepoškodovani koži, ki naj bo čista in suha. Hranite izven dosega otrok. Pozorno preberite navodila za uporabo. Prenehajte z uporabo v primeru draženja kože oz. preobčutljivosti na izdelek. Uporabnost in varnost izdelka sta zagotovljena z ovojnico.

PROIZVAJALEC IN POREKLO: Kosmeo srl, Italija
DISTRIBUCIJA: Esi srl, Italija
ZASTOPNIK: Sanofarm d.o.o., Industrijska cesta 6r, 6310 Izola, www.sanofarm.si