Akcija!

BetterYou Vitamin D3 3000 pršilo 15ml

11,01 

BetterYou D3000 je okusno ustno pršilo z vitaminom D, ki v enem razpršku zagotavlja 3000 i.e. (75 µg) vitamina D3, kar predstavlja 1500 % PDV. Primerno je za starejše od 11. leta starosti, tudi za nosečnice in doječe matere.

15 na zalogi

Šifra: 10667 Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

BetterYou D3000 je okusno ustno pršilo z vitaminom D, ki v enem razpršku zagotavlja 3000 i.e. (75 µg) vitamina D3, kar predstavlja 1500 % PDV. Primerno je za starejše od 11. leta starosti, tudi za nosečnice in doječe matere.

Je prijetnega okusa poprove mete in zadošča za 100 dni jemanja.
Proizvedeno po najvišjih standardih dobre proizvodne prakse (GMP).
Neto količina: 15 ml, kar predstavlja 100 razprškov.

OPIS IZDELKA

Priročno ustno pršilo, ki zagotavlja odlično oskrbo z vitaminom D. Namenjeno je starejšim od 11. leta starosti, saj en razpršek vsebuje 3000 i.e. vitamina D3, kar predstavlja 1500 % PDV.
Pršilo je najbolj učinkovito, če ga razpršimo neposredno pod jezik ali na notranjo stran ličnice. Vitamin D3 se skozi sluznico absorbira neposredno v kri, pri tem zaobide prabavni sistem, ki pogosto zmanjšuje absorpcijo.
Je izvrstno in učinkovito nadomestilo tablet, kapsul ali kapljic, ki jih je treba praviloma zaužiti z vodo, in izjemno priročen za osebe, ki težko požirajo ali imajo težave z želodcem ali črevesjem.
Je prijetnega okusa poprove mete in zadošča za 100 dni jemanja.

KORISTI UPORABE

Vitamin D prispeva k:
• normalni absorpciji / uporabi kalcija in fosforja;
• normalni ravni kalcija v krvi;
• ohranjanju zdravih kosti in zob;
• delovanju mišic in imunskega sistema.
Vitamin D ima vlogo pri delitvi celic.

Nacionalni inštitut za javno zdravje Republike Slovenije je leta 2016 določil, da je priporočen dnevni odmerek vitamina D za starejše od enega leta 20 µg (800 IE), kar bi pomenilo, da vsebina enega odmerka predstavlja 375 % slovenskega priporočenega dnevnega vnosa.
Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) določa, da so sprejemljive zgornje količine dnevnega vnosa vitamina D za otroke od rojstva do enega leta 25 µg (1000 IE), od 1 do 10 leta 50 µg (2000 IE) in od 11 leta naprej, vključno za nosečnice in doječe matere, 100 µg (4000 IE).
BetterYou D3000 je prehransko dopolnilo s sladilom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano, ob kateri je pomemben tudi zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.
BetterYou ustna pršila z vitaminom D priporočamo zato, ker:
• znanstveno dokazano zagotavljajo izjemno hitro in učinkovito absorpcijo,
• vsebujejo naravno obliko vitamina D3,
• je vsak razpršek sestavljen iz milijonov kapljic, od katerih vsaka vsebuje optimalno absorbljiv vitamin D3,
• ni napenjanja in krčev, ker je pri drugih dodatkih z vitaminom D pogosto,
• so zobem prijazna in prijetnega okusa,
• so priročna: brez kapsul, tablet ali vode,
• ni jih treba hraniti v hladilniku,
• so še posebej primerna za osebe, ki težko požirajo ali imajo težave s prebavo in presnovo, diabetike, obolele s celiakijo.

VSEBINA IZDELKA

Sestavine: prečiščena voda, sladilo: ksilitol, emulgator: gumi arabikum, holekalciferol (vitamin D3 iz lanolina), emulgator: sončnični lecitin (trikalcijev fosfat, riževa moka), sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, olje poprove mete.
BetterYou D3000 je zagotovo brez: pšenice, mleka, soje, sladkorja, alkohola, ter umetnih barvil in arom.
Neto količina: 15 ml za 100 razprškov.
Proizvajalec: BetterYou Ltd., Velika Britanija
Uvoznik in ekskluzivni zastopnik: SITIS d.o.o., Maribor