WAYA® D3 kapljice za novorojenčke, dojenčke in otroke

13,67 

WAYA® D3 kapljice za novorojenčke, dojenčke in otroke za uravnoteženo črevesno mikrofloro edine vsebujejo mikroenkapsulirano koristno mlečnokislinsko bakterijo Lactobacillus rhamnosus GG in vitamin D3 v oljni suspenziji.

Kapljice WAYA® D3 poskrbijo za ustrezen dnevni vnos vitamina D3, ki je potreben za normalno rast in razvoj kosti ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

2 na zalogi

Šifra: 10895 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

WAYA® D3 kapljice za novorojenčke, dojenčke in otroke so prehransko dopolnilo, ki poskrbi za ustrezen dnevni vnos vitamina D3 in uravnoteženo črevesno mikrofloro.

Vsebujejo vitamin D3, ki je rastlinskega izvora, in skrbno izbrano, najbolj raziskano koristno mlečnokislinsko bakterijo Lactobacillus rhamnosus GG, ki je naravno prisotna tudi v naših prebavilih. Sedem kapljic vsebuje 400 IE (10 μg) vitamina D3 in najmanj 1,4 × 109 celic mikroenkapsulirane mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG.

Vitamin D3 je potreben za normalno rast in razvoj kosti pri otrocih ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema. Vitamin D3 v oljni suspenziji ne potrebuje dodatkov (antioksidantov, stabilizatorjev, konzervansov), ki lahko povzročajo napenjanje in krče.

 

Inovativen postopek mikrokapsuliranja omogoča zaščitenost in petkrat večje preživetje koristne bakterije v prebavilih (v primerjavi z obliko brez zaščitnega postopka mikrokapsuliranja) ter zagotavlja stabilnost izdelka ves čas shranjevanja.

 

Kapljice WAYA® D3 imajo preverjeno kakovost, ki se redno nadzoruje in spremlja z analizami.

Kapljice so nevtralnega vonja in okusa. Po prvem odprtju stekleničke so uporabne še vsaj en mesec.

Kapljice so primerne za alergike, saj ne vsebujejo alergenov (mlečnih beljakovin, laktoze, glutena, jajc, rib, arašidov, sezama, soje, oreškov, zelene, gorčice, rakov).

Kapljice so primerne tudi za vegetarijance.

 

Mikroenkapsulirana oblika

Mlečnokislinske bakterije so živi organizmi, ki so izjemno občutljivi pri prehodu skozi kislo okolje prebavil, zato jih je treba ustrezno zaščititi. Mikroenkapsulirana oblika mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG omogoča petkrat večje preživetje v prebavilih v primerjavi z drugimi izdelki z mlečnokislinskimi bakterijami na trgu, tako da posledično zagotavlja večjo koncentracijo mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG na mestu delovanja in s tem boljše delovanje.

 

Praktični primeri uporabe kapljic WAYA® D3

  • Pri dojenčkih je povečano tveganje za pomanjkanje vitamina D.
  • Vitamin D je potreben za normalno rast in razvoj kosti ter ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.
  • Za uravnoteženo črevesno mikrofloro, saj so kapljicam dodane koristne mlečnokislinske bakterije.

 

·         Navodila za uporabo/Priporočena uporaba

Odmerjanje:

Dojenčki in otroci do 2. leta starosti: 7 kapljic 1-krat na dan

Otroci po 2. letu starosti: 10 kapljic 1-krat na dan

 

Kapljice WAYA® D3 uporabljajte vsaj dva tedna. Primerne so tudi za dolgotrajno jemanje.

Najbolje je, da kapljice zaužijete samostojno po žlički.

Če jemljete antibiotik, vzemite kapljice vsaj 2 uri pred zaužitjem antibiotika ali 2 uri po njem.

 

Izdelek ima naravno prisotno usedlino, zato pred vsako uporabo stekleničko dobro pretresite. Po pretresanju postane izdelek naravno moten. Izdelek je nevtralnega vonja in okusa.

 

Vitamin D3 je v oljni suspenziji, tako da ne potrebuje aditivov (antioksidantov, stabilizatorjev in konzervansov), ki lahko povzročajo napenjanje in krče.

Shranjujte pri temperaturi do 25 °C, zaščiteno pred vlago in svetlobo. Izdelek shranjujte v originalni embalaži in ga porabite v enem mesecu po prvem odprtju.

 

·         Opozorila

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Če ste alergični na ali preobčutljivi za sestavine kapljic WAYA® D3, izdelka ne uporabljajte.

Izdelek ne vsebuje alergenov (mlečnih beljakovin, laktoze, glutena, jajc, rib, arašidov, sezama, soje, oreškov, zelene, gorčice, rakov).

Izdelek je nevtralnega vonja in okusa.

Shranjujte nedosegljivo otrokom.

 

·         Glavna sestavina

Mikroenkapsulirana mlečnokislinska bakterija Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) in vitamin D3

7 kapljic vsebuje najmanj 1,4 × 109 celic mikroenkapsulirane mlečnokislinske bakterije Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) in 400 IE (10 μg) (200 % PDV*) vitamina D3.
* PDV – priporočeni dnevni vnos

 

·         Sestavine

Koruzno olje, Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), vitamin D3

 

·         Pakiranje

10 ml