Akcija!

Aosept® plus hydraglyde® (360 ml)

Original price was: 14,90 €.Current price is: 12,37 €.

Peroksidna raztopina za dezinfekcijo, čiščenje, nevtralizacijo, odstranjevanje depozitov in shranjevanje kontaktnih leč.

6 na zalogi

Opis

Aosept® plus hydraglyde® (360 ml)

Peroksidna raztopina za dezinfekcijo, čiščenje, nevtralizacijo, odstranjevanje depozitov in shranjevanje kontaktnih leč.

Peroksidni sistem globoko in zelo učinkovito očisti kontaktne leče in odstrani nakopičene beljakovine in druge ostanke. Kako? AOSEPT® ima patentiran postopek čiščenja s trojnim delovanjem:
1. Vodikov peroksid (3%, H2O2) prodre v matriks leče, jo mikrobiološko razkuži ter zagotovi globinsko čiščenje 8-13 Peroksidni sistemi so zelo učinkoviti proti številnim patogenom, vključno z bakterijami, glivami (kvasovke in plesni) in protozoji (zlasti Acanthamoeba), predvsem tistimi, ki so pogosto odgovorni za očesne okužbe 14;
2. dodana površinsko aktivna snov, Pluronic 17R4, razgradi in odstrani ostanke in beljakovinske depozite 12,13 ;
3. brbotanje mehurčkov kisika (O2, ki se sprosti pri reakciji nevtralizacije vodikovega peroksida s katalizatorjem) mehansko izboljša odstranjevanje depozitov in beljakovin 13.

Dodani HydraGlyde® vlažilni matriks obda kontaktno lečo in omogoči dolgotrajno vlaženje skozi ves dan 1. Raztopina ne vsebuje konzervansov in je primerna tudi za uporabnike z občutljivimi očmi 4.

 

RaztopinaPeroksidna raztopina brez konzervansov.
Sestavine3% raztopina vodikovega peroksida (antimikrobna učinkovina), HydraGlyde® (vlažilec) fosfonska kislina (stabilizator), fosfat (pufer), poloksamer (površinsko aktivna snov), natrijev klorid (zagotavljanje osmolarnosti), prečiščena voda
Pakiranje360ml
Rok uporabe3 mesece po odprtju
Proizvajalec/Imetnik dovoljenja za prometALCON (www.alcon.com)