ASCOLIP® Liposomski vitamin C

29,89 

Učinkovita dostavna oblika vitamina C 1000 mg v telo. Doseže kar 70 % višjo koncentracijo v krvi.

Učinkovita dostavna oblika vitamina C 1000 mg v telo:

  • Doseže kar 70 % višjo koncentracijo v krvi
  • Vsebuje 30 vrečic za 30 dni
  • Veganska formula

2 na zalogi

Šifra: 14751 Kategoriji: ,

Opis

ASCOLIP® Liposomski vitamin C

Liposomska oblika prehranskega dopolnila v tekoči obliki doseže višjo razpoložljivost vitamina C v telesu in se 2-krat dlje časa zadržuje v krvnem obtoku.

 

Ali veste, da je človek tekom evolucije izgubil encim, ki poskrbi za lastno izgradnjo vitamina C iz glukoze, zato je preskrba z njim 100% odvisna od vnosa s prehrano? Največje presnovne potrebe po vitaminu C imajo prav levkociti, nadledvična žleza in hipofiza. Te potrebujejo tudi 5 do 100-krat več vitamina C. Ker je preskrba z njim 100% odvisna od vnosa s prehrano, se pri povečani potrebi ob stresu, okužbi ali pri okrevanju po operacijah lahko hitro zgodi, da je vnos premajhen.

Vitamin C – za imunski sistem in pomladitev

V primeru povečanih potreb, kot so obdobja povečane možnosti virusnih in bakterijskih obolenj, preobremenjenosti, stresa itd., je najbolj primerna napredna oblika vitamina C v liposomih. Ti ščitijo vitamin C pred razgradnjo v prebavilih, varujejo želodčno sluznico pred draženjem askorbinske kisline in omogočajo bistveno večjo biorazpoložljivost vitamina C.

Vitamin C pa ni ključen le za krepitev imunskega sistema. Vitamin C potrebujemo za nastajanje kolagena, ki poskrbi za mlado in sijočo kožo. Učinkuje tudi pri povečanih kapilarah, preobčutljivi in izsušeni koži, saj spodbuja sintezo ceramidov v koži, ki podpirajo vlaženje kože.

Ne pozabite, da ima koža površino skoraj dva kvadratna metra in da je to organ, v katerem tečejo številne biokemijske reakcije, zato lahko vitamina C za njene potrebe hitro zmanjka. Sploh če ga s hrano ne vnašamo dovolj ali imamo zelo stresno življenje oziroma kronično bolezen. Ob stresu nas namreč ščiti pred reaktivnimi molekulami, ki poškodujejo in trgajo naše celice ter motijo njihovo funkcijo. Blago ali dolgotrajno pomanjkanje vitamina C ima zato lahko vidne posledice tudi na koži.

Kreme le površinsko napnejo kožo, vitamin C pa za njeno čvrstost poskrbi od znotraj. Raziskave so pokazale, da že nekaj mesecev rednega uživanja liposomskega vitamina C lahko vidno zmanjša pojavnost gubic ter izboljša strukturo in elastičnost kože.

V katerih primerih naj se odločim za liposomalni vitamin C – Ascolip?

  • Pri povečanem čustvenem in fizičnem stresu,
  • pri kritično bolnih ljudeh,
  • pri virusnih in bakterijskih okužbah,
  • zelo aktivnem življenjskem slogu,
  • po kemoterapiji, radioterapiji,
  • po različnih lepotnih posegih na koži kot sta na primer laserska terapija ali mezoterapija.
  • pri povečanih kapilarah, preobčutljivi in izsušeni koži, saj vitamin C spodbuja sintezo ceramidov v koži, ki podpirajo normalno vlaženje kože.

Veganska formula. Brez sladkorja, glutena, GSO, alkohola in umetnih sladil.

 

Sestava: 1 vrečica (5g)Priporočen dnevni vnos
Vitamin C1000 mg1250 %


Kako ga uporabljam?

Način odmerjanja je preprost in priročen, saj vsebino ene vrečice s 1000 mg vitamina v liposomih lahko stisnete neposredno na jezik, lahko pa jo vmešate v navadno vodo in popijete enkrat na dan. Izdelek ima značilen vonj in okus povezan s sestavinami.

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Neto količina: 30 vrečic po 5 g