Glukomanan v prahu 100g

9,90 

Glukomanan v prahu se pridobiva iz azijskega gomolja konjac, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni japonski kuhanji, kot zgoščevalec ali želirno sredstvo.

1 na zalogi

Opis

Glukomanan v prahu 100g

Glukomanan v prahu se pridobiva iz azijskega gomolja konjac, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni japonski kuhanji, kot zgoščevalec ali želirno sredstvo. Na japonskem je moka iz konjaka oz. moka iz glukomanana, znana po svojem vzdevku »črevesna metla«, kar vam daje dobro predstavo o tem, kako deluje.

Glukomanan ustvarja občutek sitosti in nase veže ogljikove hidrate ter maščobe. Tako pomaga pri raznih dietah, kjer je cilj izguba telesne teže. Velika prednost glukomanana v prahu je v tem, da ga lahko uporabljate pri kuhanju za zgoščevanje. Ne vsebuje nobenih drugih primesi in ga lažje dodajamo hrani, saj ni zapakiran v kapsulah.

Katere prednosti ima glukomanan?

Glukomanan je edino prehransko dopolnilo, ki ima po evropski zakonodaji znanstveno dokazane učinke pri hujšanju. V želodcu ustvari občutek sitosti, prav tako pa lahko pomaga pri absorpciji OH in maščob iz jedi. Ne vsebuje glutena in je odličen nadomestek pri peki in kuhanju, ko bi se radi izognili navadni moki ali škrobu.

Kako deluje?

Glukomanan v želodcu ustvarja občutek sitosti, saj nase veže vodo in se ob tem razširi. Zaradi velike vsebnosti vlaknin po svoji poti po črevesju nase veže strupe in toksine in jih odnaša iz telesa.

Ne povzroča napihnjenosti in odvečnih plinov. Glukomanan ima zelo visoko vsebnost vlaknin, ki pozitivno vplivajo na prebavo. Pomaga vzdrževati uravnoteženo, normalno prebavo.

Obenem pripomore tudi pri znižanju holesterola v krvi in kasneje pri vzdrževanju njegovih normalnih vrednosti. Topne vlaknine glukomanana znižujejo tudi raven glukoze v krvi, zaradi česar je primeren tudi za ljudi s sladkorno boleznijo.

Sestavine Glukomanan v prahu 100g

Glukomanan v prahu (Konjak moka)

Glukomanan se uporablja na dva načina:

  • Kot moka in je odlična pri pripravi pudingov, palačink, kruha in drugega peciva, saj deluje kot povezovalec in gostilo ter je popolnoma brez okusa. Z njo lahko nadomestite dobršen del navadne moke ali drugega žita oz. jo uporabljate namesto škroba. Deluje kot škrob, za razliko, da ne vsebuje škroba in sladkorja in je brez kalorij.Pri uporabi glukomanan moke za zgoščevanje, jo vedno zmešajte z majhno količino hladne tekočine, hitro mešajte do kompaktne gostote ter nato dodajajte hrani, ki jo želite zgostiti. Nikoli je ne vmešajte v vročo tekočino, saj boste dobili grudice.
  • Kot prah se uporablja pri hujšanju.
    3 krat na dan vmešajte slabo čajno žličko v malo vode in popijte 30 minut pred obrokom.

Obstaja nevarnost zadušitve, do katere lahko pride pri ljudeh, ki ne zaužijejo dovolj vode ali imajo težave s požiranjem.
Uživanje glukomanana priporočamo z zaužitjem večje količine vode, da snov doseže želodec.
Izdelek zato ni primeren za ljudi, ki imajo težave pri požiranju ali imajo zožan požiralnik.