Isla medic hydro pastile a20

6,66 

Pastile Isla Medic hydro+ so medicinski pripomoček, namenjene lajšanju značilnih težav vnetja žrela in ustne sluznice, kot so suh, dražeč kašelj, hripavost, pohrkovanje, ipd. Primerne so tudi za vlaženje suhih ust in pri razdraženih glasilkah ter intenzivnejši rabi glasu (govorniki, pevci).

6 na zalogi

Šifra: 2403 Kategoriji: , Oznaka:

Opis

Isla medic hydro pastile a20

Pastile Isla Medic hydro+ so medicinski pripomoček, namenjene lajšanju značilnih težav vnetja žrela in ustne sluznice, kot so suh, dražeč kašelj, hripavost, pohrkovanje, ipd. Primerne so tudi za vlaženje suhih ust in pri razdraženih glasilkah ter intenzivnejši rabi glasu (govorniki, pevci).
Pastile Isla Medic hydro+ vsebujejo hidrogel s hialuronsko kislino in izvleček islandskega lišaja. Imajo prijeten okus z blago aromo češnje in mentola.
Jemljejo jih lahko odrasli in otroci od 6. leta starosti dalje. Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo v obdobju nosečnosti in dojenja.

Kaj vsebujejo pastile Isla Medic hydro+
Pastile vsebujejo vodni ekstrakt islandskega lišaja (0,4-0,8 : 1), karbomer, ksantanski gumi in natrijev hialuronat.

Druge sestavine pastil Isla Medic hydro+
Arabski gumi, sorbitol, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, levomentol, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda.
Pastile vsebujejo sladkorne nadomestke. Ena pastila vsebuje 0,11 g sorbitola in 0,94 g maltitola, kar ustreza 0,09 BU (krušnim enotam).

Kdaj uporabljati pastile Isla Medic hydro+
Pastile vsebujejo kompleks hidrogela, ki vsebuje karbomer, ksantanski gumi in hialuronsko kislino. Preko vzdraženega grla sprostijo zaščitni sloj hidrogela s hialuronsko kislino in izvlečkom islandskega lišaja. Učinkovine vneto sluznico zaščitijo, vlažijo in umirijo. Tako se vneta sluznica lažje regenerira.
Namenjene so uporabi pri izrazitejših simptomih, povezanih s prehladom in vnetim grlom:
• draženje h kašlju,
• hripavost,
• boleče žrelo,
• suha usta in težave pri požiranju,
• razdražene glasilke in intenzivnejša raba glasu.

Isla medic hydro pastile a20

Kdaj uporabite klasične pastile Isla in kdaj Isla Medic hydro+
Klasične pastile Isla so namenjene pogostejši uporabi, kot preventiva oz. pri blagih težavah. Pri izrazitejših težavah v grlu so primerne pastile Isla Medic hydro+. Zaradi svoje sestave so pastile Isla Medic hydro+ poleg naštetega zelo dobrodošle vsem, ki imate težave s suhimi usti oz. intenzivneje uporabljate glas (npr. učitelji, pevci, igralci).

Kdaj jemanje pastil Isla Medic hydro+ ni priporočljivo
Pastil Isla Medic hydro+ ne uporabljajte, če ste preobčutljivi za katero koli sestavino v pastilah.

Bodite posebno pozorni pri jemanju pastil Isla Medic hydro+
Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo pastil Isla Medic hydro+ posvetujte s svojim zdravnikom.

Nosečnost in dojenje
Ni razlogov, ki bi preprečevali uporabo pastil Isla Medic hydro+ v času nosečnosti in dojenja.

Kako jemati pastile Isla Medic hydro+
Odrasli in otroci, starejši od 6 let, po potrebi do 6-krat dnevno vzemite po 1 pastilo. Pastilo počasi raztapljajte v ustih, dokler se povsem ne raztopi.
Nasvet za sladkorne bolnike: 1 pastila vsebuje 1,05 g sladkornih nadomestkov, kar ustreza 0,09 BU.

Kako dolgo uporabljajte pastile Isla Medic hydro+
Pastile lahko uporabljate tudi dolgotrajno ali občasno. Če se vaše težave poslabšajo (na primer ob pojavu vročine ali bolečin v sklepih) ali ne izboljšajo v 3 dneh, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Možni neželeni učinki
Pri čezmerni uporabi se lahko pojavijo želodčne težave ali odvajalni učinek. V posameznih primerih se lahko pojavijo preobčutljivostne reakcije.

SESTAVA

Vodni ekstrakt islandskega lišaja, karbomer, ksantanski gumi in natrijev hialuronat, arabski gumi, sorbitol, maltitol, brezvodna citronska kislina, kalijev acesulfamat, levomentol, arome, rastlinsko barvilo (ekstrakt korenja in črnega ribeza), srednjeverižni trigliceridi, prečiščena voda.