LACTOSEVEN KIDS ŽVE TBL 50x+20x AKC

12,67 

žvečljive tablete za male otroke od 1 leta naprej
– vsebuje sedem sevov laktobacilov in bifidobakterij ter vitamin D3
– tablete ne vsebujejo sladkorja – slajene so z naravnim ksilitolom
– otrokom najljubšega okusa jagode in maline

Ni na zalogi

Opis

LACTOSEVEN KIDS ŽVE TBL 50x+20x AKC

Razvoj črevesne flore poteka od rojstva do 2. oz. 3. leta starosti. V prvih mesecih je razvoj močno odvisen od matere, saj otrok že ob porodu prejme prve bakterije, dojenje pa nudi popolna hranila mlečnokislinskim bakterijam za množenje in rast. Laktobacili in bifidobakterije so ene izmed osnovnih bakterij v črevesju. Kasneje se s prehrano in stikom z bakterijami iz okolja poveča raznolikost v sestavi bakterijske flore otrokovega črevesja. Črevesna flora otroka je precej ranljiva in celo kratko zdravljenje z antibiotiki lahko uniči koristne bakterije ter spremeni sestavo črevesne flore za več mesecev. Uživanje Lacto Seven Kids se zato priporoča vsakodnevno, še posebej pa med zdravljenjem z antibiotiki in ob spremenjeni prehrani (npr. med potovanji, ob vstopu v vrtec).

Lacto Seven Kids vsebuje edinstveno kombinacijo sedmih mlečnokislinskih bakterij in vitamin D3. Bakterije so v tabletah zaščitene s posebno Bio-SupportTM tehnologijo, ki jim omogoča preživetje v kislem okolju želodca ter prehod v črevo, kjer delujejo. Mlečnokislinske bakterije so živi organizmi, zato je pomembno, da prispejo do črevesja žive. Tabletam je dodan vitamin D3, ki prispeva k delovanju imunskega sistema. Potreben je tudi za ohranitev zdravih kosti in zob ter za delovanje mišic.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

SESTAVA

1 tableta vsebuje:
Mlečnokislinske bakterije 1 x 109 ( 1 billion) cfu in vitamin D3 2 μg.

Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus reuteri, Bifidobacterium longum, Streptococcus thermophilus

Sestavine: sladilo (ksilitol*), mlečnokislinske bakterije v prahu (maltodekstrin, antioksidant (askorbinska kislina)), sredstvo za povečanje prostornine (hidroksipropil celuloza), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), aroma (jagoda, malina), holekalciferol. Vsebuje sledi mleka in soje.

*Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

ODMERJANJE

Otroci, stari več kot 1 leto: 1 tableta na dan. Tableto se lahko zgrize ali stopi v ustih. Prepričajte se, ali je otrok sposoben tableto zgristi ali stopiti v ustih.

UPORABA

• vsak dan za povečanje koristnih bakterij v črevesju in za povečanje odpornosti
• med zdravljenjem z antibiotiki za obnovitev črevesne flore
• med potovanji.