Akcija!

Eterično olje bergamotka Favn

Original price was: 13,31 €.Current price is: 8,16 €.

Bergamotka je zelo razširjena v italijanskem ljudskem zdravilstvu. Ime naj bi dobila po italijanski vasi, kjer so jo tradicionalno uporabljali za zbijanje vročine in za zdravljenje pri kačjih ugrizih. Mnogim ljudem je všeč njena sveža, limonasta aroma, ki je pomembna sestavina kolonjske vode.

3 na zalogi

Šifra: 2222 Kategoriji: ,

Opis

Bergamotka je zelo razširjena v italijanskem ljudskem zdravilstvu. Ime naj bi dobila po italijanski vasi, kjer so jo tradicionalno uporabljali za zbijanje vročine in za zdravljenje pri kačjih ugrizih. Mnogim ljudem je všeč njena sveža, limonasta aroma, ki je pomembna sestavina kolonjske vode. Bergamotkino olje učinkuje vzpodbudno in lajša depresijo, v prostoru prijetno osveži zrak. Zato se pogosto uporablja v kopelih, mešanicah za masažo in za inhalacije, saj deluje blagodejno na duševno počutje in čustveno ravnovesje. Zaradi poživljajočega učinka se uporablja tudi za obrazno masažo. V kozmetiki se uporablja za nego mastne in aknaste kože. Bergamotkino eterično olje uporabljajo za aromatiziranje črnega čaja Earl Grey.
V mešanicah se dobro ujema z: Cedra, Žajbelj, Evkalipt, Geranija, Jasmin, Brin, Sivka, Limona, Palmarosa, Neroli, Mirta, Patchouli …

BERGAMOTKA
Botanično ime Citrus aurantium bergamia
Poreklo glej certifikat spodaj
Pridobivanje hladno stiskanje lupine
Vonj cvetni, sladkast, svež
Intenziteta vonja izrazita
Nota visoka
Maksimalna koncentracija RIFM do 20 % (1 do maks. 40 kapljic na 10 ml)