Akcija!

VonPharma cink citrat 25mg

Original price was: 14,80 €.Current price is: 14,06 €.

Cinku radi rečemo tudi supermineral, saj je izjemno pomemben za naše zdravje. Med drugim prispeva k nemotenemu delovanju kognitivnih funkcij in pomaga krepiti vaš imunski sistem. Cink se nahaja pretežno v hrani živalskega izvora, v telesu pa sodeluje v številnih encimskih reakcijah kot kofaktor.

2 na zalogi

Šifra: 14264 Kategoriji: ,

Opis

VonPharma cink citrat 25mg

Cinku radi rečemo tudi supermineral, saj je izjemno pomemben za naše zdravje. Med drugim prispeva k nemotenemu delovanju kognitivnih funkcij in pomaga krepiti vaš imunski sistem. Cink se nahaja pretežno v hrani živalskega izvora, v telesu pa sodeluje v številnih encimskih reakcijah kot kofaktor. Tudi rastlinska živila ga vsebujejo nekaj, vendar je absorbcija pogosto motena zaradi
prisotnosti fitatov v rastlinah. Naše telo nima sposobnosti lastne proizvodnje ali hranjenja cinka, zato ga moramo stalno vnašati. Pri hitrem tempu življenja, ki privede do preskakovanja obrokov,
se lahko hitro znajdemo v pomanjkanju tega nujnega minerala. Verjetnost, da bi vsak dan pojedli eno ostrigo, dobili vso potrebno dozo in mirno odšli naprej, je v realnosti namreč zelo majhna.

Pomembno pri jemanju cinka v obliki prehranskih dopolnil je vsekakor njegova oblika. Najpogostejše oblike cinka, ki so običajno na voljo, so acetat, bisglicinat, pikolinat, sulfat in glukonat. Zelo pomembno je upoštevati biorazpoložljivost cinka, saj gre za za težje absorbljiv mikro-nutrient in so vrednosti absorpcije redko nad 50%. Podobno kot pri mineralu magnezij velja tudi pri cinku, da
najboljšo absorpcijo dosežemo v citratni obliki, ki jih pa žal na tržišču ni mnogo. Cink v obliki cinkov citrat ima namreč potrjeno kar 61,3% absorpcijo, kar je največ med vsemi kemijskimi oblikami cinka.

VONpharma – ČISTA KVALITETA.
Cink ima vlogo pri:
• delovanju imunskega sistema,
• ohranjanju vida,
• kognitivnih funkcijah,
• presnovi kislin, baz, ogljikovih hidratov in maščobnih kislin,
• sintezi DNK in beljakovin,
• plodnosti in razmnoževanju,
• zaščiti celic pred oksidativnim stresom,
• delitvi celic,
• ter prispeva k ohranjanju zdravih kosti, las, nohtov in kože.
Primerno za vegane.

DNEVNI VNOS: 1 tableta dnevno.
AKTIVNE SESTAVINE V 1 TABLETI: %PDV*
Cink (Cinkov citrat) 25 mg 250%
*priporočeni dnevni odmerek

SESTAVINE: cinkov citrat, sredstvo za povečanje prostornine (mikrokristalna celuloza), utrjevalec (dikalcijev fosfat), maltodekstrin, sredstva proti strjevanju (kroskarmeloza natrij, magnezijeve soli maščobnih kislin), sredstvo proti sprijemanju (silicijev dioksid), ovoj tablete (polivinilpirolidon, smukec, titanov dioksid).
Izdelek ne vsebuje laktoze, soli, glutena, umetnih barvil, okusov in konzervansov.

Opozorila: VonPharma cink citrat 25mg
Shranjevati dobro zaprto, v suhem prostoru in sobni temperaturi (15°C-25°C), zunaj dosega majhnih otrok. Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Proizvajalec: VONpharma
Uvoznik in distributer: VONpharma SI d.o.o., Celjska cesta 8a, 3310 Žalec
Več informacij: info@vonpharma.eu